Dit hjem - din tryghed og trivsel

Vi skal trives der, hvor vi bor. Det kræver frihed til at kunne vælge den boligform, der fungerer for os hver især og vores familie. Alt efter hvor vi er i livet. Ung eller gammel, børnefamilie eller single.

Mange danskere drømmer om at eje deres egen bolig, og derfor skal vi gøre mere for, at den drøm kan gå i opfyldelse.

Tryghed i vores hjem kræver også økonomisk stabilitet. At inflationen kommer under kontrol og skatterne holdes i ro. Så du ved, hvad du kan regne med.

Sundhed med værdighed - væk med ventelister

Vores helbred er afgørende for, hvordan vi har det som mennesker, og hvilket liv, vi kan leve. Uanset om det er den psykiske eller fysiske sundhed, så har den betydning for vores familieliv, vores arbejde, vores tryghed og vores frihed.

Mennesker skal ikke parkeres på ventelister. Gennem måneder - og nogle gange år. Det gør os mere syge. Bliver vi syge, skal vi kunne regne med hurtig udredning og effektiv behandling.

Vi både kan og skal gøre det bedre. Det er helt essentielt.

Frihed til at vælge - væk med tvangskvoter

Unge skal have frihed til at vælge, hvilket gymnasium, de vil gå på. De skal ikke tvangsinddeles efter, om mor eller far tjener for lidt eller for meget. Det er udansk! Hvis de ønsker det gymnasium, der ligger nærmest deres bopæl, så skal de ikke tvinges ind på et, der ligger langt væk fra venner og giver unødig lang transporttid.

Det modarbejder trivsel og tryghed. Og helt ærligt. Hvad bliver det næste at tvangsinddele? Jeg siger, "Nej tak" til tvang og "Ja tak" til mere frihed og flere muligheder. 

Klima - vi skal gå forrest

Klimaudfordringen skal løses, og Danmark skal gå forrest og bidrag med det, vi kan: Løsninger, innovation og reduktioner.

At tænke klima bør være en naturlig del af, hvordan vi indretter vores samfund. Både de beslutninger, der træffes politisk, og hvordan vi hver især prioriterer i vores liv.

For sandheden er, at vi kan blive bedre - meget bedre. Tempoet skal op. 

Vi skal fremtidssikre børn og unges muligheder.